Room21 Kesä ale

Avainsana: Puu

Beach house tyyliä mökkimaisemissa

beach-house-tyylia-mokki-1

Tämä saaressa sijaitseva vanha hirsimökki hurmaa valoisalla ilmeellään, johon kodikkuutta tuovat hirsiseinät sekä tummanruskea puulattia. Kevyt vaalea sisustus ympäristöön ja mökin sekä asukkaiden historiaan sopivilla sisustuesineillä loihtii tiloihin beach house tyylistä tunnelmaa. Tilat on ikuistanut mestarivalokuuvaja Krista Keltanen.

beach-house-tyylia-mokki-2

Keittiössä vanha puuhella toimii keittiön sydämenä ja talvella tietenkin lämmityselementtinä kokkailun lomassa.

beach-house-tyylia-mokki-3

Sisustuksessa on miellyttävä merihenkinen tunnnelma olematta kuitenkaan liian itsestään selvä. Pehmeiden tekstiilien kuosit tuovat hienostunutta ja minimalistista graafista ilmettä tilan tunnelmaan.

beach-house-tyylia-mokki-4

Tyyli jatkuu samana läpi tilojen.

beach-house-tyylia-mokki-5

Puiset seinähyllyt, vanhat koriste-esineet sekä muut yksityiskohdat kätkevät itseensä varmasti palan historian ja mielenkiintoisia tarinoita. Tällaiset elementit luovatkin sen aidoimman sisustuksen. Kun tiedät esineiden tausta ja tarinat niiden ympärillä, saavat pienetkin jutut aivan uudenlaisen merkityksen.

beach-house-tyylia-mokki-6

Vanhat puusukset seinällä ovat nähtävyys jo sellaisenaan. Australiassa samaiseen paikkaan olisi tietenkin ripustettu puinen surffilauta, mutta meillä pohjolassa on meno hieman toista.

beach-house-tyylia-mokki-7

Katetulla terassilla viihdytään yhdessä pitkälle yksyy. Sinisen harmahtava seinäpinta jatkaa väriteemaasa ruudullisessa pöytäliinassa.

beach-house-tyylia-mokki-8

Ulkona avohyllyiltä löytyy kaikki tarpeellinen illan viettoon.

beach-house-tyylia-mokki-9

Suurella terassilla mahtuu ottamaan aurinkoa ja viettämään muutenkin aikaa ystävien kanssa.

beach-house-tyylia-mokki-10

Polttopuut säilyvät ympäristöön ja kokonaisuuteen täydellisesti sopivissa tuohikoreissa.

Kuvat Krista Keltanen

Tunnelmaa sängynpäätyyn

sangynpaaty-harmaalauta

Hyvä sänky on aina suuri investointi, johon oikeasti kannattaa sijoittaa. Toinen juttu voikin olla sitten sänkyyn kuuluvien ”lisäosien” kanssa. Sänkyihin liitettävät päädyt ovat tyyliltään usein hyvin mitättömän näköisiä ja nostavat suotta kokonaishankinnan arvoa. Toisaalta voit itse tehdä päädystä juuri sen näköisen, kokoisen ja värisen kuin itse miellät tilaan sopivaksi – ja edullisesti. Puulankuista se onnistuu hyvinkin helposti ja maalaamalla saat haluamasi tehostevärejä. Edullisesta vaahtomuovipatjasta saa myös kätevästi astetta pehmeämmän päädyn, jonka voi päällystää suosikkikankaallaan. Vain mielikuvitus on rajana, ei huonekaluliikkeen valmiit tylsät sängynpäädyt.

Lautaseinä eteisessä

lautaseina-eteisessa

Eteistilan sisustaminen on usein haasteellista puuhaa. Useimmiten sen valloittaa raskasrakenteinen kaappi päällysvaatteille tai enemmän vähemmän tyylikäs naulakko liukutankoineen. Vaihtelua tähän yhteen kodin oleellisimmista tiloista saat rakentamalla lautaseinän, jonka voit maalata ja koristella oman maun mukaan. Maalauksen avulla seinä vaihtaa väriä käden käänteessä ja lautapintaan on helppo kiinnittää useampikin koukkuja vaatteille ja muille arjen jatkuvassa käytössä oleville esineille. Vastaava toteutus voisi yhtä hyvin toimia esimerkiksi makuuhuoneessa ja näin saat hyödynnettyä usein vain parille pienelle hyllylle uhrattua seinätilaa. Lisää kuvia samaisesta asunnosta voit katsoa Hall of Homes -blogista.

Kuva stadshem.se

Tyylikkäästi vanhahtava sisustus

tyylikkaasti-vanhahtava-sisustus-1

Porvoon keskustassa sijaitseva vanha talo kätkee sisälleen tyylikkään sisustuksen, jossa on ihana tuulahdus menneitä vuosikymmeniä. Tämä näkyy läpi kodin eri tilojen kalusteissa, koriste-esineissä, tekstiileissä sekä muissa yksityiskohdissa. Avainsanana on puun moninaisuus eri yhteyksissä.

tyylikkaasti-vanhahtava-sisustus-2

Ruokapöydän ympäriltä löytyy metallisia Tolix tuoleja, miellyttävä nojatuoli sekä vanha puinen sohva. Yhdessä ne muodostava mielenkiintoisen kokonaisuuden ja sekoituksen tyylejä sekä materiaaleja.

tyylikkaasti-vanhahtava-sisustus-3

Valkoinen kaakelitakka luo lämpöä ja kodikkuutta ympärilleen. Se on täydellinen osa kodin sisustustyyliä.

tyylikkaasti-vanhahtava-sisustus-4

Sisustuksesta paistaa läpi miellyttävä hempeys ja rauhallisuus. Kaikki näyttävät olevan juuri omilla paikoillaan.

tyylikkaasti-vanhahtava-sisustus-5

Vanhat kalusteet ovat ehdoton osa kodin henkeä ja ne suorastaan kutsuvat kurkistamaan sisäänsä, kuten tämä korkea vanha puinen kaappi.

tyylikkaasti-vanhahtava-sisustus-6

tyylikkaasti-vanhahtava-sisustus-7

Keittiön ehdoton kruunu on retroa henkinen Smeg jääkaappi. Se kiiltää kauniin valkoisena ollen samalla moderni, mutta yhtä hyvin se olisi voinut olla paikallaan jo useamman kymmenen vuotta.

tyylikkaasti-vanhahtava-sisustus-8

Purkit ja purnukat ovat löytäneet paikkansa seinälle sijoitetusta hyllystä, jossan ne tuovat värikkyylleen oman kivan lisänsä sisustukseen.

tyylikkaasti-vanhahtava-sisustus-9

Saareke keittiön keskellä tarjoaa säilytystilaa sekä toimii työskentelytasona.

tyylikkaasti-vanhahtava-sisustus-10

Mustat yksityiskohdat yhdessä väripilkkujen kanssa antavat kivaa kontrastia muuten hyvin paljon esillä oleville vaaleille pinnoille. Todella kaunis kokonaisuus, joka kunnioittaa talon vanhaa alkuperää.

Kuvat Krista Keltanen

Tee saunasta viihtyisä sävyttämällä pintoja

sauna-sisustus-tumma

Saunassa seinäpintojen sekä lauteiden käsittelyllä saa aikaan upeita tunnelmia ja kaikkea tumman ja vaalean väliltä. Kevyt pintakäsittely paitsi lisää lauteiden ja seinien kestoikää pitää ne myös kauniin värisinä ilman, että kosteus ja hiki alkavat kerryttää lauteisiin likakerroksia. Käsittelyn avulla vältytään samalla puuhun imeytyvän lian tuottamista hajuhaitoista, varsinkin jos saunatilaa käytetään myös peseytymiseen. Tässä saunassa lauteet on jätetty luonnollisen vaaleiksi ja seiniin on tehty kevyt tumma käsittely. Seinustalle sijoitetut puuhyllyt kuuluvat myös luonnollisena osana saunan sisustusta korvaten teolliset ja kuumassa tilassa ongelmalliset muovi/metallihyllyköt. Laudeliinallekin löytyy oma paikkansa seinällä olevalta puurimalta. Tämä upea sauna löytyy Tottijärven rannalle rakennetusta Kannustalon Aurorasta. Lisää kohteesta voit katsoa Kannustalon verkkosivuilta.

Kuva kannustalo.fi

Musta tehostevärinä keittiössä

keittio-musta

Joskus yksikin kuva voi välittää tilan tunnelman täydellisesti ja antaa valtavan inspiraatioruiskeen. Tämä keittiö kuuluu Leah ja Darius Taylorille, jotka pyörittävät omaa The Minimalist -designkauppaa. Keittiössä näkyy vahvasti asukkaan innostus mustaan väriin. Tässä tilassa vallitsee kaiken kaikkiaan muutenkin täydellinen tasapaino, jossa simppeli mustavalkoinen värimaailma saa lämpöä sekä kodikkuutta puisesta ruokapöydästä sekä tuolien jaloista. Rouheeta tunnelmaa tilaan tuo metalliset pinnat ja seinän valkoinen rappaus. Raitamatto pöydän alla taas viestii kodikkuutta. Mainio kokonaisuus erilaisia materiaaleja ja tekstuureita sekä rentoa meininkiä, kiitos avohyllyjen sekä hauskan kattovalaisinratkaisun.

Via thedesignchaser.com / Kuvat Felix Forest / Living Inside