AAVA Helsinki ALE

Avainsana: Puu

Täydellinen sisustus yhdistää modernin ja antiikin

tyylikas-sisustus-antiikkia-olohuone

Ripaus antiikkia, hyppysellinen modernia tyyliä ja sekaan vielä alkuperäisen reseptin ainekset. Niistä syntyy tämän huikean upean 170 neliöisen asunnon viehättävä ilme, jossa yhdistyvät eri aikakaudet ja tyylisuunnat. Asunto sijaitsee Göteborgissa ja sitä myy Lundin.

tyylikas-sisustus-antiikkia-takka

Olohuoneen perustan muodostavat näyttävä vanha takka huoneen nurkassa sekä katon koristeellinen pinta. Vaaleat ja valkoiset pinnat ovat saaneet rinnalleen harmaan eri sävyjä sekä lämmintä puuta.

tyylikas-sisustus-antiikkia-tuolit

Olohuoneesta astellaan sisään leveästä oviväliköstä näyttävään ruokasaliin, jossa antiikkia hehkuva ruokrayhmä sekä vitriinikalusteet vievät silmänräpäyksessä ajassa taaksepäin.

tyylikas-sisustus-antiikkia-ruokasali

Myös täällä komeilee koristeellinen vanha kaakeliuuni ja viimeisen silauksen tummille puisille pinnoille antaa takaiseinälle kiinnitetty upea peili.

tyylikas-sisustus-antiikkia-ruokailutilatyylikas-sisustus-antiikkia-oleskelutila

Työhuone yhdistyy sikarihuoneen tunnelmaan, mistä pitävät huolen elegantit nahkaiset nojatuolit ja sohva. Hillitty värimaailma luo harmonisen pihjan tilan tunnelmaan ja antaa koristeellisten esineiden ja huonekalujen nousta arvoisellaan olemuksellaan esiin.

tyylikas-sisustus-antiikkia-tyohuone

tyylikas-sisustus-antiikkia-elegantti

tyylikas-sisustus-antiikkia-kylpyhuone

Kylpyhuoneen dramaattisen musta laatoitus antaa ylellisen tunnun tilaan.

tyylikas-sisustus-antiikkia-kylpyhuone-musta

Poreammeen yläpuolella komeilee upea kukkateos, joka sopii täydellisesti tilan tunnelmaan ja tyyliin.

tyylikas-sisustus-antiikkia-ovet

Vanhoissa asunnoissa alkuperäiset lattiat ja leveät oviaukot pariovineen ovat jotain sellaista, mitä harvoin pääsee uusissa kodeissa ihastelemaan.

tyylikas-sisustus-antiikkia-keittio

Keittiön pienen ruokapöydän äärellä läpinäkyvät Kartell Victoria Ghost tuolit korostavat tilan modernia ilmettä.

tyylikas-sisustus-antiikkia-keittiokoneet

Keittiön valtaa moderni ilme, mutta sieltä löytyy myös mielenkiintoisia yksityiskohtia. Monen kokin mieleen oleva kaasuhella sijoittuu tyylikkäästi omaan tummanharmaaseen syvennykseen.

tyylikas-sisustus-antiikkia-keittio-mustavalkoinen tyylikas-sisustus-antiikkia-makuuhoune-taulut

Kuvat lundin.se

Kattohuoneiston persoonallinen tunnelma

kattohuoneisto-sisustus-ruokailutila

Materiaalien moninainen kirjo tulee upeasti esille tässä Tukholmassa sijaitsevassa reilun 200 neliön kokoisessa kattohuoneistossa, jonka suuri huonekorkeus ja uniikki rakenne tarjoaa mielenkiintoiset lähtökohdat sisustuksen suunnitteluun. Rouheat tiiliseinät, lämmin puu ja metalliset tasanteet luovat todella omaleimasen pohjan tälle Skeppsholmenilla myynnissä olevalle kodille.

kattohuoneisto-sisustus-takka

Suuri avotakka tuo oleskelutilaan lämmintä tunnelmaa ja kodikkuutta. Takkaosan valkoinen rappaus erottaa sen näyttävästi punaisesta tiiliseinästä. Vieressä antiikkia hehkuvat puiset kalusteet raitapäällysteineen tuovat myös oman historiallisen lisänsä tilan tunnelmaan. Tilasta on vaivaton liukuovikäynti parvekkeelle, jossa pääsee ihastelemaan kaupungin kattoja.

kattohuoneisto-sisustus-oleskelutila

Katon vinomuoto ja suuret ikkunapuitteet luovat persoonallisen arkkitehtonisen tunnelman tilaan, jonka kalusteissa on vintagen hehkua.

kattohuoneisto-sisustus-keittio

Vaikka valkoinen väri on voimakkaasti läsnä sisustuksen pohjaratkaisussa, on lämpöä ja tunnelmaa tuotu mielenkiintoisilla tekstuureilla ja ruskean sekä puun eri sävyillä.

kattohuoneisto-sisustus-kerrokset

Talon rakenteet tulevat voimakkaasti ilmi ja liittyvät osaksi sisustuskokonaisuutta. Pitkä ruokailupöytä tuoleineen on myös näyttävä elementti ja korostaa tilan kokoa.

kattohuoneisto-sisustus-makuuhuone kattohuoneisto-sisustus-nakyma

Kuvat skeppsholmen.se

Unelmia meren äärellä

merenranta-koti-portti

Upeat salit, laadukkaasti kunnostetut tilat ja villa tyyliin sopivasti stailatut tilat vievät melkoiseen kotiunelmaan Vaasaan, meren rannalle. Laajennusosien myötä entistä hulppeammat asuintilat tarjoavat mahtavat puitteet suuremmankin perheen tarpeisiin, puhumattakaan juhlien järjestämiseen. Tätä huikeaa kotia myy Kiinteistömeklarit.

merenranta-koti-talo

Hyvin hoidettu kaunis piha kruunaa talon persoonallisen tyylin ja taustalla avautuva merimaisema rantasaunoineen antaa tällä valloittavalle kodille sen viimeisen silauksen.

merenranta-koti-piha merenranta-koti-keittio

Uusittu keittiö noudattelee talon henkeä ja tyyliä. Oman lisänsä kokkailupuuhiin antaa vielä vanha puuhella.

merenranta-koti-ruokailutila

Avarat oleskelu- ja ruokailutilat tarjoavat puitteet hieman isompienkin juhlien järjestämiseen.

merenranta-koti-sisustus-tyyli

Sisustuksen tyylissä on kodikasta ja tunnelmallista kartanohenkeä. Runsaat neliöt ja avoin pohjaratkaisu antaa valvasti mahdollisuuksia sisustajalle toteuttaa vaikka mitä ratkaisuita.

merenranta-koti-erkkeri

Suuret ikkunat tuovat valoa viihtyisään erkkeritilaan, josta voi ihalla pihaa ja merimaisemaa.

merenranta-koti-veranta

Täällä kelpaa nautiskella aamukahvia sateisenkin päivän yllättäessä.

merenranta-koti-pihaalue

Kuvat kiinteistomeklarit.fi

Toimivan eteisen sisustus

eteinen-sisustus-tyyli

Toimivat käytännön ratkaisut ovat avain helpottamaan arjen eloa, erityisesti lapsiperheessä. Eteisessä tarvitaan aina istumatilaa, laskutasoa ja vähintäänkin jonkin verran myös säilytystilaa olipa kyse minkälaisesta tuulikaappi-verantaratkaisusta hyvänsä. Tässä Ikean inspiroimassa eteisessä istuinpenkit muodostuvat säilytyslaatikoista, joihin mahtuu sekä kenkiä, että muuta tarpeistoa. Ylempänä seinälle kiinnitetyt hyllyköt taas toimivat esimerkiksi lompakoille, avaimille ja muille tärkeille esineille. ja liukutangolle saat sekä koukkuihin että ripustimiin roikkumaan enimmällä käytölllä olevat päällysvaatteet.

eteinen-sailytys

Hauska mustavalkoinen vaakatasoon maalattu raidoitus tuo piristysruiskeen eteiseen ilmeeseen jakaen samalla toimintojen sijoittelua sisustuksellisesti. Pehmeät istuintyynyt luovat kodikkuutta ja ovat tietenkin miellyttävä arjen käytössä. Eteisessä ei todellakaan kannata tinkiä käytännöllisyydestä, mutta järkevillä ratkaisuilla saat käytännön sisustuksen näyttämään myös hyvältä sekä tuntumaan kodikkaalta.

Kuvat ikea.se

Maalaistunnelmaa sisustuksessa

maalais-sisustus-keittio

Hurmaava maalaismainen tunnelma valtaa mielen ihastellessa tätä Lempäälässä sijaitsevaa vajaan 200 neliön kokoista omakotitaloa, joka persoonallisella ja yksityiskohtaisella sisustustyylillään tarjoaa ihmeteltävää läpi koko talon. Vaaleat modernit pinnat täydentyvät upeilla sisustusratkaisuilla, joista ei puutu rohkeutta. Kohdetta myy Huoneistoketju. Ihanat kuvat talon sisustuksista on napannut Avainkuvat.

maalais-sisustus-ruokailutila

Rustiikkinen tyyli, kuluneet pinnat ja maalaistunnelma täydentyy suurista ikkunoista tulvivasta valosta, mikä tekee tunnelmallisesta ruokailutilasta entistä avaramman ja valoisamman.

maalais-sisustus-oleskelu

Tunnelmallisesta olohuoneen nurkkauksesta löytyy myös takka leivinuunin kera. Täällä sisustuksen vaalealle ilmeelle tunnelmaa loihtivat lämpimät taljamatot sekä koristeellinen tapetti.

maalais-sisustus-portaikko

Portaikon numeroidu askelmat ja muut pienet yksityiskohdat antavat sisustukselle kivaa persoonallisuutta, mutta pitävän kokonaisvaikutelman kuitenkin tasapainoisena.

maalais-sisustus-makuuhuone

Kukkia, perhosia, puulankkuja ja pehmeitä tekstiileitä. Tässä makuuhuoneessa kelpaa nukkua aamulla hieman pitempäänkin.

maalais-sisustus-kylpyhuone

Tiiliverhoiltu kylpyammenurkkaus, harmaa lattia ja seinäpinnat koristekuvioineen tuovat kylpyhuoneeseen sekä ylellistä että uniikkia ulkonäköä.

maalais-sisustus-aulatila maalais-sisustus-makuuhuone-2

Huoneet eroavat tyyliltään ja väreiltään toisistaan tehden niistä omia yksilöitään. Sisustuksen rohkeus näkyy kuitenkin kaikissa tiloissa eikä räväkät ratkaisutkaan nouse liikaa esille.

maalais-sisustus-kesakeittio

Pihaterassiilta löytyy huikea kesäkeittiö, jossa kelpaa grillailla ja nautiskella aurinkoisesta kesäpäivstä.

maalais-sisustus-pihaterassi

Kuvat Huoneistoketju / avainkuvat.fi

Kaksion kaunis sisustus

kaksion-sisustus-ruokailutila

Valkoiset puulattiat johdattavat tämän Göteborgissa sijaitsevan 68 neliöisen kaksion valoisaan ja ilmavaan tunnelmaan, jossa pienetkin väripilkut ja yksityiskohdat pääsevät oikeuksiinsa kevyen vaalean pohjasisustuksen keskeltä. Asunnon myynti-ilmoitus löytyy Alvhemistä.

kaksion-sisustus-olohuone

Suurista ikkunoista tulvii rutkasti valoa kompaktiin olohuoneeseen, johon lämpöä tuo upea kaminamainen pyöreä takka. Kattovalaisimina toimivat Tom Dixonin metalliset Etch valaisimet. Suuremman sohvapöydän lisäksi tilasta löytyy pienempi pyöreä musta sohvapöytä, joka liikkuu kätevästi tilanteen ja tarpeen mukaan.

kaksion-sisustus-sohva

Ohut taulutelevisio on kiinnitetty seinälle. Nykyaikaisten ohuiden taulutelevisioiden kanssa ei juuri muuta ratkaisua kannatakaan harkita. Seinällä ne eivät vie tilaa koriste-esineiltä, joille tarjoutuu hyvä paikka meditasolta.

kaksion-sisustus-oleskelutilat

Leveät pariovet saattelevat omalle pienelle parvekkeelle.

kaksion-sisustus-valkoinen

Mustat tuolit sekä Beat Light Fat riippuvalaisin ruokapöydän yllä tuovat kivaa tummaa kontrastia valkoisen rinnalle.

kaksion-sisustus-keittio-valkoinen kaksion-sisustus-keittio

Keittiön takaseinän tila on maksimoitu säilytykselle ja näin muu keittiöosa on saatu pidettyä mukavan kevyenä eivät suuret kaapistot tee muutenkin jo kompaktista keittiöstä turhan ahtaan tuntuista. Sen sijaan sivuseiniltä löytyy avohyllyköt, joista toinen on toteutettu hauskasti seinään upottamalla.

kaksion-sisustus-keittiohana

Musta hana tuo kivan yksityiskohdan keittiöön.

kaksion-sisustus-makuuhuone

Makuuhuoneessa liian ”steriili” valkoisuus on vältetty maalaamalla puulatti mustaksi.

kaksion-sisustus-makuuhuone-musta-lattia kaksion-sisustus-vaatehuone

Makuuhuoneesta on myös pääsy omaan walk-in-closet vaatekaappiin, joka on varmasti vastaus monen toiveisiin.

kaksion-sisustus-kylpyhuonekaksion-sisustus-parvekelaatat

Parvekkeelle on tuotu koristeellista marokkohenkistä tunnelmaa lattialaatan kuvioinnilla.

Kuvat alvhemmakleri.se