Room21 Ale

Avainsana: Puu

Loft tunnelmaa kattohuoneistossa

loft-tunnelmaa-ullakolla-1

Kattohuoneistossa parhaita puolia ovat niiden omintakeinen ja persoonallinen tyyli, joka syntyy pitkälti juuri tilan muotojen ansiosta. Suuri huonekorkeus ja ylempään kerrokseen vievät rappuset tekevät tästä Bjurfors verkkosivuilla, Göteborgissa myynnissä olevasta asunnosta jollain tapaa myös avaran loftmaisen kodin.

loft-tunnelmaa-ullakolla-2

Lämmin ja eloisa puulattia korostaa asunnon kodikasta tunnelmaa. Myös katonrajassa seikkailevat puuparrut sekä puusta veistetty kaide rappusiin korostavat tilan muotoja.

loft-tunnelmaa-ullakolla-3

Pohjaratkaisultaan avara koti tarjoaa miellyttävän ympäristön asumiseen ja päätasossa olevat keittiö, olohuone ja ruokailutila muodostavat erittäin toimivan kokonaisuuden.

loft-tunnelmaa-ullakolla-4

Vanha musta takka henkii lämpöä ja tunnelmaa tilaan. Se on todellinen veistos ja katseen vangitsija.

loft-tunnelmaa-ullakolla-5

Punatiili tuo tiloihin raffin lisän. Se antaa myös hyvän vastakohdan moderneille valkoisille sisustusratkaisuille.

loft-tunnelmaa-ullakolla-6

Keittiön on miellyttävän avoin ja valoisa. Seinäpintaa ei ole täytetty väkisin yläkaapeilla vaan kokonaisuus on pidetty raikkaan kevyenä.

loft-tunnelmaa-ullakolla-7

Tiloista on hyvä näkyvyys ympärille, mikä palvelee mainiosti esimerkiksi illanistujaisissa, tietenkin myös perheen arkisessa elämässä.

loft-tunnelmaa-ullakolla-8

Ylemmästä kerroksesta paljastuu todellinen aarreaitta valoisine kattoikkunoineen.

loft-tunnelmaa-ullakolla-9

Rouheat seinäpinnat ja rento sisustus loihtivat sisustukseen aitoa ja uniikkia tunnelmaa.

loft-tunnelmaa-ullakolla-10loft-tunnelmaa-ullakolla-11 loft-tunnelmaa-ullakolla-12

Lukuisat mielenkiintoiset yksityiskohdat taikovat tästä kodista näyttävän ja todella omaleimaisen.

loft-tunnelmaa-ullakolla-13

Asunnon ilmeessä korostetaan juuri sopivasti sen vanhaa alkuperää, mutta tuodaan samalla tyylikkäällä tavalla esiin moderneja sisustusratkaisuita sekä minimalistista värimaailmaa.

Kuvat bjurfors.se

Unelmien talo luonnon keskellä

talo-metsan-keskella-1

Kestävään rakentamiseen ja talosuunnitteluun erikoistunut Sagemodern on suunnitellut tämän Yhdysvalloissa sijaitsevan näyttävän talon, jossa yhdistyy moderni design ja kodikkuus. Talo uppoutuu luonnolliseksi osaksi ympäröivää luontoa ja tarjoaa paitsi paljon asuinneliöitä myös näkymät ympäristöönsä melkeinpä mistä päin tahansa asuntoa katsottuna.

talo-metsan-keskella-2

Rakennuksessa ja designissa käytetyt materiaalit mukailevat luonnollista ympäristöään, jolloin moderni arkkitehtuuri saa talon piirteet näyttämään entistä upeammilta.

talo-metsan-keskella-3

Betoni- ja kiviseinät sisällä toimivat täydellisesti yhteen harmaiden lattialaattojen sekä puisen kattopaneloinnin kanssa. Vaikka värimaailma onkin melko hillitty, tuovat luonnon omat materiaalit tekstuureillaan tilaan lämpöä ja ilmeikkyyttä.

talo-metsan-keskella-4

Avarat tilat korostuvat suuren huonekorkeuden ansiosta. Leveä takka olohuoneen perällä kantaa valoa ja lämpöä pitkälle tilaan.

talo-metsan-keskella-5

Kun neliöitä on runsaasti käytössä, kannattaa hyödyntää mahdollisuudet luoda erilaisia oleskelunurkkauksia muuten vaille käyttöä jääviin tiloihin.

talo-metsan-keskella-6

Tässä penkkinurkkauksessa maistuisi varmasti monelle kupillinen kahvia, samalla ihaillen ikkunasta avautuvaa luontomaisemaa.

talo-metsan-keskella-7

Designkalusteet viimeistelevät sisustuksen ja niiden sävyt yhdistyvät täydellisesti suurien pintojen värimaailmaan.

talo-metsan-keskella-8

Keittiössä vaalea puu valtaa sisustuksen. Leveälle saarekkeelle mahtuu ruokailemaan vaikka koko perhe.

talo-metsan-keskella-9

Kylpuhuoneen tyyli jatkaa muun sisustuksen linjaa. Oma ikkuna tuo luonnonvaloa tilaan ja tarjoaa samalla mahdollisuuden tutkailla tuulessa heiluvia puita rentouttavan kylpyhetken parissa.

talo-metsan-keskella-10

Myös makuuhuoneesta löytyy paljon ikkunoita. Herätessään voi astua suoraan ulos terassille haukkaamaan raitista ilmaa.

talo-metsan-keskella-11

Suuret tilat vaativat suuria elementtejä. Koko allaskaapiston levyinen peili kruunaa tilan ilmeen.

talo-metsan-keskella-12

Myös toisaalla makuuhuoneessa on pääsy suoraan terassille. Täällä voi herätä auringonsäteiden kutitukseen.

talo-metsan-keskella-13

Lastenhuoneessa on upeasti toteutetut kerrossängyt, jotka palvelevat samalla suuri henkistäkin perhettä.

talo-metsan-keskella-14

Allaskaapin ei tarvitse olla aina se perinteinen valkoinen. Tässä mahtuu pesemään hampaiden lisäksi paljon muutakin. Hunajakennomainen lattia tuo mieleen 70-luvun skandinaavisen tyylin.

talo-metsan-keskella-15

Kuppilamaisessa pöytänurkkauksessa voi nautiskella antoisan lounaan tai istahtaa ihmettelemään päivän menoa teekupposen äärellä.

talo-metsan-keskella-16

Talon arkkitehtuuri on todella upeaa. Tilat ovat jatkumoita toisiinsa ja näkymät huoneissa ovat ihailtavan selkeitä. Sisustuksen skandinaavinen tyyli kruunaa avaran pohjaratkaisun ja tilojen selkeän sijoittelun. Todella upea kokonaisuus, jossa yhdistyy amerikkalainen moderni ”mahtipontisuus” ja skandinaavinen selkeys.

Kuvat sagemodern.com

Kannustalo – Kalarannan Harmaja

kannustalo-harmaja-talo-1

Tämä saaristoon rakennettu Kannustalon Harmaja -talo toimii vastapainona perheen kaupunkikodille, mutta yhtä hyvin se voisi olla ihan ykköskotina. Tämä Kannustalon yksi suosituimmista malleista hurmaa upealla modernilla ilmeellään, jolle kodikkuutta antaa lämmin ja luonnollinen puu. Tästä kodista löytyy paljon uniikkeja puusepän toteuttamia ratkaisuita kiintokalusteista, liukuoviin ja alaslaskettuihin kattoihin, joilla saadaan tiloihin eri tasoista korkeus- ja syvyysvaikutelmaa.

kannustalo-harmaja-talo-2

Vedelle päin sijoittuva kuisti kylpee auringossa, mikä korostaa sen upeaa modernia valkoista ilmettä. Kelonharmaa laudoitus sitoo terassialueen upeasti ympäröivään maisemaan ja luontoon.

kannustalo-harmaja-talo-3

Tällä kuistilla kelpaa toivottaa vieraat tervetulleeksi nauttimaan luonnosta ja hyvästä seurasta.

kannustalo-harmaja-talo-4

Terassin monimuotoisuus ja tasoisuus korostuu kalliorakenteesta.

kannustalo-harmaja-talo-5kannustalo-harmaja-talo-6

Sisällä ruskeat luonnolliset puupinnat valtaavat sisustuksen elegantilla tyylikkäällä olemuksellaan.

kannustalo-harmaja-talo-7

Pohjaratkaisu tekee kodista tunnelmallisen, jossa on mukava viettää aikaa suuremmankin porukan kesken. Avonainen keittiö on omiaan illanistujaisissa ja perheen yhteisissä kokkaushetkissä.

kannustalo-harmaja-talo-8kannustalo-harmaja-talo-9 kannustalo-harmaja-talo-10

Tilojen avaruus ja luonnonvalon suuri määrä antaa ympäröivän luonnon liittyä osaksi sisustusta. Suuri huonekorkeus tekee tiloista ilmavat ja hämärän tullen luovat upeita varjoja sisustukseen.

kannustalo-harmaja-talo-11 kannustalo-harmaja-talo-12

Kylpytilat ovat moderni kokonaisuus. Poreammeessa voi nautiskella lämpimästä kylvystä ja lasiseinästä avautuvasta luontomaisemasta.

kannustalo-harmaja-talo-13

Saunatila on rauhoitettu puolikorkealla seinällä muusta kylpyhuoneesta. Näin se jää miellyttävän valoisaksi ja tekee kokonaisuudesta todellisen kotikylpylän. Lisää Harmaja -talomallista voit lukea Kannustalon verkkosivuilta.

Kuvat kannustalo.fi

Persoonallinen sisustus tekee tunnelman

yksityiskohtia-sisustuksessa-1

Persoonallinen, rohkea ja oman itsensä näköinen sisustus luo kotiin aidon tunnelman ja tekee kodista asukkaansa näköisen. Kun materiaalit, värit ja kuosit yhdistyvät toimivaksi kokonaisuudeksi, syntyy jotain mahtavaa omaleimasta ja aitoa. Erilaisten, matkan varrella kertyneiden tavaroidan sijoittaminen erityisesti pienempään asuntoon voi olla hankalaa, mutta kannattaa myös rohkeasti kokeilla muutakin kuin lehtien sivuilla usein nähtävää pelkistettyä tyyliä. Tämä Bjurfors sivuilla myynnissä oleva, Göteborgissa sijaitseva asunto on tästä mainio esimerkki.

yksityiskohtia-sisustuksessa-2

Sisustuksessa on huomioitu kauniisti myyös talon ja kodin alkuperäinen tyyli sekä tunnelma. Punainen nahkasohva on upea väripilkku olohuoneessa ja tekstiilien avulla se ei hyppää liiaksi esiin vaan soljuu saumattomasti tilan ilmeeseen.

yksityiskohtia-sisustuksessa-3

Vanha puulattia ja kuluneet kynnyslistat kertovat tarinoita menneistä askelista. Niiden aitous antaa samalla oman upean vivahteen sisustukseen.

yksityiskohtia-sisustuksessa-4

Olouhuoneen lisäksi myös keittiöstä löytyy avohyllyjä. Näin esineet ja astiat ovat helposti löydettävissä ja käden ulottuvilla.

yksityiskohtia-sisustuksessa-5

Vanha valkoinen puukaappi tarjoaa lisää säilytystilaa ja liittyy asunnon menneiden vuosikymmenten tunnelmaan.

yksityiskohtia-sisustuksessa-6 yksityiskohtia-sisustuksessa-7

Vanhoille asunnoille tyypilliset leveät ja syvät ikkunalaudat ovat omiaan viherkasvien ja koriste-esineiden säilytykseen. Myös puoliksi seinän korkuinen boordelista ja seinävärin vaihtelu antaa tilaan mielenkiintoista syvyyttä ja eleganttia tunnelmaa. Tarkemmin kohteeseen voit tutustua Bjurfors sivuilla.

Kuvat bjurfors.se

Viehättävä kulmahuoneisto

sisustus-vintage-royal-1

Göteborgissa sijaitseva asunto yhdistelee upeasti juhlallisen, boheemin ja vintage tyylien parhaita puolia. Koristeelliset yksityiskohdat sekä rohkeat valinnat muodostavat sisustuksen punaisen langan tilasta toiseen siirryttäessä. Asunto on myynnissä 55 Kvadrat sivustolla.

sisustus-vintage-royal-2

Ruokatilaan lämpöä tuo kaunis vanha kaakeliuuni. Pöydän koristeellinen muotoilu saa kaverin suuresta lattiapeilistä, joka toimii sekä sisustuksellisena yksityiskohtana että tilaan syvyyttä ja valoa tuovana elementtinä.

sisustus-vintage-royal-3

Timantin muotoiset valaisimet pöydän yllä ovat mainio valinta ja tuovat juhlan jokaiseen arkipäivään. Vanhat puukalusteet ja lasivitriinit rytmittävät kalusteiden valkoista värimaailmaa.

sisustus-vintage-royal-4

sisustus-vintage-royal-5

Rohkea tapettivalinta tuo tilaan energiaa ja sitoo samalla sisustuksen värit yhteen.

sisustus-vintage-royal-6

Olohuoneessa näyttävä matto yhdessä seinällä olevien taideteosten kanssa jatkaa ruokasalin tyyliä. Arkkupöytä ja pehmeät tekstiilit viimeistelevät tilan tunnelman.

sisustus-vintage-royal-7

Huoneen nurkkaukseen sijoitettu takka tuo lämpöä ja pelkistetyn ilmeensä ansiosta sulautuu kauniisti omalle paikalleen.

sisustus-vintage-royal-8

Vaikka huonejaottelu onkin selkeä ja tilat toiminnoiltaan omilla paikoillaan, pohjaratkaisu tekee asunnosta yhtenäisen ja viihtyisän kokonaisuuden.

sisustus-vintage-royal-9

Makuuhuoneessa muhkea sängynpääty pehmentää ja tuo kodikkuutta. Myös täältä löytyy suuri pehmeä matto, joka lisää viihtyvyyttä ja antaa kivasti kontrastia vanhalle puulattialle.

sisustus-vintage-royal-10

Myös tästä tilasta löytyy oma kaakeliuuni.

sisustus-vintage-royal-11 sisustus-vintage-royal-12

Keittiön hieman poikkeava muoto tekee siitä mielenkiintoisen. Vanhat säilytyskomerot kätkevät mainiosti säilytystilaa ja näin irralliset kaapistot on saatu pidettyä kompaktilla mallilla.

sisustus-vintage-royal-13 sisustus-vintage-royal-14

Keittiön tyylissä yhdistyvät eri vuosikymmenet, kodikas maalaismainen tunnelma ja modernin keittiön yksinkertaisuus.

sisustus-vintage-royal-15

Metalliset kattovalaisimet tuovat tilaan ripauksen rouheutta ja lopun viimeistelystä pitävät huolen värikkäät tuolit ja seinämaalaukset.

sisustus-vintage-royal-16

Ihana, lämmin ja rohkeasti sisustettu asunto, josta löytyy inspiraatioita monenlaiselle sisustajalle. Tarkemmin kohteeseen voit tutustua 55 Kvadrat sivuilla.

Kuvat Anders Bergstedt / 55kvadrat.se

Alppiunelmia, Chalet Blanchot

blanchot-courchevel-1

Courchevelin laskettelumaisemissa sijaitseva Chalet Blanchot täyttää monen laskettelijan unelmareissun toiveet. Tämä 300 neliön kokoinen hirsiunelma sijaitsee suoraan rinteiden varrella eikä varmasti jätä ketään kylmäksi.

blanchot-courchevel-2

Sisustuksessa yhdistyvät moderni tyylikkyys ja kodikas puumökkimäisyys.

blanchot-courchevel-3

Elegantit nahkanojatuolit ja sohvaryhmä toimivat loistavasti yksiin kodikkaan ja lämpimän puun keskellä. Sisustus on leppoisen kodikas ja lämmin ja siinä on juuri sopivasti luksusta.

blanchot-courchevel-4

Tekstiileissä ja kalusteissa näkyy hauskasti talviteema lumitähtineen.

blanchot-courchevel-5

Omalla huikealla terassilla nautit rinnemaisemasta ja aurinkoisesta alppipäivästä. Tarkemmin kohteeseen voit tutustua täällä.

Kuvat courchevel.com