Avainsana: Puu

Loft asunto upealla arkkitehtuurilla

loftasunto-olohuone

Tämä vajaan 160 neliön kokoinen loft tyyppinen asunto ei jätä ketään kylmäksi. Upeat arkkitehtuuriset yksityiskohdat siivittävät asunnon jossain määrin teollismaisen tyylin sopusointuun modernien sisustuselementtien kanssa luoden kokonaisuudesta vähintäänkin mielenkiintoisen. Asunto löytyy myynnistä Wreden sivuilta.

loftasunto-sisustus

Pääasuinkerros muodostuu olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan yhdistelmästä. Huonekalut ja kiinteät elementit jakavat tilojen toiminnot ja osiot selkeiksi omiksi alueikseen. Keskellä ulos avautuva maisema tulvii luonnon valoa huikean korkeista ikkunoistaan, jotka uppoutuvat holvikaarimuodon sisään. Huoneen kulmassa sisustustakka loihtii tunnelmaa ja lämpöä pimeinä iltoina.

loftasunto-portaat

Kokonaisuus on todella vaikuttava ja miellyttävän ilmava. Seinustan vierustaa pitkin kiertävä portaikko vie ylempään kerrokseen, josta löytyy mm. kylpy- ja makuuhuone.

loftasunto-arkkitehtuuri

Äkkinäinen vilkaisu saa haukkomaan henkeä. Huonekorkeus ja katon vino muoto tekevät tilasta sinällään jo ainutlaatuisen, minkä viimeistelee hillitty ja taidokas sisustus.

loftasunto-keittio-ja-ruokailutilaloftasunto-keittio loftasunto-keittiosaareke

Keittiön saarekkeesta löytyy käytännöllisesti toimintoja sekä runsaasti laskutilaa kokkausta varten. Baarijakkaroiden äärellä on mukava hörppiä kupillinen tuoretta kahvia tai nauttia lounas.

loftasunto-keittio-sisustus

Metallinen saareke yhdistyy kauniisti harmaaseen tolpparakenteeseen ja seinän hyllyelementtiin.

loftasunto-tyohuone

Samassa kerroksessa sijaitseva työhuone tarjoaa mukavasti yksityisyyttä ja rauhaa työskentelyyn. Toisaalta tänne voisi vetäytyä myös nauttimaan lukuhetkistä kirjan parissa sohvalla istuskellen.

loftasunto-ylakerta

Ovien/seinien tummat listat rytmittävät mukavasti ilmettä. Näkymät ylemmästä kerroksesta alas olohuoneeseen ovat huikeat, unohtamatta tietenkään seinäpäädyssä olevasta ikkunasta avautuvaa maisemaa.

loftasunto-kylpyhuone

Tilavasta kylpyhuoneesta löytyy amme ja tyylistä vastaavat ruskean ja harmaan sävyiset laatat.

loftasunto-makuuhuone-sisustus

Myös makuuhuone on miellyttävän tilava ja avara. Kaiken kruunaa ikkunoista tulviva luonnonvalo.

loftasunto-makuuhuone

Hieno kohde, hieno viimeistely ja harmoninen sisustus. Tämä koti antaa sisustajalle vaikka mitä mahdollisuuksia.

Kuvat wrede.se

Elegantti sisustus hienoilla yksityiskohdilla

asunto-taiwan-olohuone-tvtaso

Tässä Taiwanissa sijaitsevassa asunnossa on paljon upeasti toteutettuja yksityiskohtia sekä elegantti harmoninen tunnelma. Valkoinen ja harmaan monet sävyt yhdessä eri materiaalien ja puisten yksityiskohtien kanssa luovat tilaan mielenkiintoisen vivahteen, jossa on jotain julkisista tiloista tuttua, mutta silti myös kodikkuutta. Asunnon suunnittelusta on vastannut Yu Ya Ching Interior Design.

asunto-taiwan-olohuoneensisustus

Televisio on sijoitettu olohuoneessa ilmavasti seinälle. Se on tätä päivää, kiitos ohuiden ja kevyiden laitteiden, jotka eivät vaadi raskaita kiinnitysmekanismeja. Koko seinän levyinen tv-taso kiemurtelee hauskasti, ja sen alla pehmeä valo sekoittuu lattian kivipintaan.

asunto-taiwan-kattovalaistus

Olohuoneen keskellä on tilan ehdoton kruunu. Kattorakenteeseen on toteutettu tyylikäs upotusratkaisu, joka tuo tilaan syvyyttä ja saa spotit loistamaan aivan uudella tavalla.

asunto-taiwan-kirjahylly

Olohuoneen toisella puolella on iso kirjahylly ja sitä vastapäätä leveä työskentelypiste, joka samalla rajaa ns. kirjastotilan muusta huoneesta.

asunto-taiwan-olohuone

Keittiö, ruokatila ja olouhuone yhdistyvät toimivaksi kokonaisuudeksi. Tilan rytmi ja selkeys syntyy puisista kalusteista.

asunto-taiwan-keittiosaareke

Moderni valkoisena kimalteleva keittiösaareke antaa kaarimaisella muodollaan oman lisän tilan muotoihin, joissa on pyritty välttämään liiallista suorakulmaisuutta.

asunto-taiwan-keittiossaasunto-taiwan-sisustus asunto-taiwan-valkoinen

Olohuoneesta vievän käytävän seinä on tyylitelty upeasti. Se antaa jopa luksusmaisen vivahteen tilan tunnelmaan eikä ole vain tylsä valkoinen maalattu seinä.

asunto-taiwan-kaytava-kerrossanky

Seinään sijoitetusta syvennyksestä löytyy sohva/kerrossänky ratkaisu, joka toimii hyvin yllätysvieraiden majoittamiseen, lasten leikkipaikkana tai aikuisten lukunurkkauksena, kun kaipaa omaa aikaa.

asunto-taiwan-kaytava asunto-taiwan-kaytavaseina

Seinän yksityiskohdat yhdistyvät kauniisti valkoisten suurten lattialaattojen kanssa.

asunto-taiwan-vaatekaapit

Sama tyyli jatkuu makuuhuoneessa vaatekaappien ovissa.

asunto-taiwan-kylpyhuone

Mielenkiintoinen kokonaisuus, joka yhdistelee erilaisia sisustusympäristöjä ja tyylejä olemalla samalla kuitenkin yksinkertaisen tyylikäs.

Via Hall of Homes / Kuvat yuyaching.com

Artek Rival tuoli

artek-rival-tuoli

Konstantin Grcicin Artekille suunnittelema Rival tuoli sopii sisustuksessa moneen yhteyteen. Se toimii mainiosti eteistuolina, kotitoimiston työtuolina ja olohuoneessa ihan sisustuksellisena elementtinä. Tuolin runko on valmistettu Artekin tuotteille tuttuun tapaan koivusta. Pyörivä istuinosa tuo tuolille kivan lisämausteen lisäten samalla käyttömukavuutta. Modernien mustan ja valkoisen lisäksi Rival on saatavissa luonnollisen puun sävyssä sekä pirteän punaisena. Myynnissä Finnish Design Shop -verkkokaupassa

Iittala Vitriini ALE

vitriini-ale

Iittalan verkkokaupasta saat nyt -25% alennuksen kaikista Vitriini -sarjan tuotteista. Nämä ihanat säilytysrasiat koruille ovat aina mainio lahjavaihtoehto ja mikä parasta, Vitriini -tuotteita voit yhdistellä loputtomasti keskenään jo luoda omia suosikkivärikokonaisuuksia. Muista myös kaunis puinen Vitriini -tarjotin, jonka päälle kasaat ihanan yllätyspaketin lahjan saajalle. Alennus voimassa 29.11.2015 asti. Siirry ostoksille Iittala -verkkokauppaan.

Ihastuttava kaksio 1930-luvun talossa

30luvun-kolmio-sisustus-olohuneen-kalusteet

Upeat huonekalut ja yksityiskohdat luovat tähän Göteborgissa myynnissä olevaan kaksioon todella aidon sekä tyylikkään tunnelman. Tilavan olohuoneen perältä löytyy isot ikkunat, jotka tuovat mukavasti valoa asuntoon.

30luvun-kolmio-sisustus-olohuone

Toisessa päästä löytyy ruokapöydälle varattu alue. Ruskean nahan, puun ja mustan muodostama yhtälö toimii saumattomasti yhteen ja antaa sisustukselle elegantin vivahteen.

30luvun-kolmio-sisustus-ruokapoyta

Taulut ja designprintit seinillä tuovat kodikasta ilmettä, samoin kuin tyylikäs seinävalaisin tässä ruokapöydän yhteydessä.

30luvun-kolmio-sisustus-makuuhuone

Myös makuuhuoneessa on runsaasti tilaa ja ilmaa. Kaiken kruunaa suora pääsy parvekkeelle.

30luvun-kolmio-sisustus-tyopiste

Leveän työpöydän ääreltä löytyy hyvin tilaa vaikka kahdellekin puuhastelijalle. Kaunis vanha nojatuoli ja monet koristeet seinillä viimeistelevät muualta kodista tutun tunnelman.

30luvun-kolmio-sisustus-keittio

Keittiö on pidetty hillityn valkoisena. Pienen ruokapöydän ääressä pääsee herkuttelemaan lounaan tai nauttimaan kahvihetkestä.

30luvun-kolmio-sisustus-eteinen

Eteinen on avara ja toivottaa vieraat heti lämpimästi tervetulleeksi. Lisää kuvia ja tietoja kohteesta voit katsoa Bjurfors -sivuilta.

Kuvat bjurfors.se

Hirsitalon kätköissä

hirsitalo-keittio

Miltä kuulostaisi muutto vanhaan vuonna 1918 rakennettuun hirsitaloon? Tämä Orimattilassa sijaitseva vajaa 250 neliön tyylillä saneerattu ja perusremontit läpikäynyt hirsitalo tarjoaa ihanan vanhan miljöön juuri sopivasti uusissa kuorissa. Asunnon myyntiä välittää Mia Lehtonen / Huom! ja kohteen tarkemmat tiedot löytyvät Oikotieltä.

hirsitalo-keittio-leivinuuni

Keittiön perältä löytyy monen kotileipojan unelma, leivinuuni. Muuten keittiö istuu kaunistii talon tyyliin. Hieman koristeelliset kaapinovet ja tummat pöytätasot sointuvat mukavasti puulattian kanssa.

hirsitalo-ruokailutila

Antiikkiset ja vanhat puukalusteet antavat kodin alkuperälle arvoisensa lisän.

hirsitalo-puu-huonekalut

Modernin valkoisen rinnalla kulunut puu ja rouhea metalli muotoilevat kokonaisuudesta toimivan yhdistelmän.

hirsitalo-sisustus-puu

Vanha puuhella leivinuunin vieressä toimii vaikkapa tarjoilutasona illallisruokalua silmällä pitäen. Ihania aitoja ja alkuperäisiä yksityiskohtia ja lisänä mm. katosta roikkuvat metalliset kattokruunut.

hirsitalo-sisustustyyli

Olohuoneessa on jotain sikarihuoneen mystistä tunnelmaa ja lämpöä tilaan tuo kompakti takka.

hirsitalo-eteinen

Eteisaulassa käy heti ilmi talon sisustuksen tyyli ja tunnelma.

hirsitalo-portaat

Kierreportaikko vie ylempään kerrokseen, josta löytyy aulatila ja neljä eri kokoista makuuhuonetta. Mahdollisuuksia esimerkiksi vierasmajoitusta tai työhuonekäyttöä varten.

hirsitalo-valkoiset-hirsiseinat

Valkoiseksi maalattu hirsi tuo kivasti valoa tiloihin, joissa ei ole ikkunoita. Halkeamat seinissä ja rouhea puulattia luovat sisustukseen jotain todella omaleimaista.

hirsitalo-puulattiathirsitalo-sininen-takka

Toinen yläkerran vanhoista takoista on saanut hempeän sinisen värin. Kaunis ja hauska yksityiskohta.

hirsitalo-lastenhuone

Sinistä löytyy myös yläkerrassa sijaitsevasta, upeasti sisustetusta lastenhuoneesta.

hirsitalo-kodinhoitohuone

Kodinhoitotilat sijaitseva ehkä hieman yllättäen samassa tilassa eteisen kanssa, mutta käytäntöä miettien toisaalta varsin toimiva ratkaisua varsinkin lapsiperheen arkea silmällä pitäen.

hirsitalo-vessa hirsitalo-sauna

Sauna on melko pieni, mutta sitäkin tunnelmallisempi. Siitä pitävät huolen retrohenkinen lattialaatoitus sekä tummat lauteet ja seinät.

hirsitalo-pihaaitta

Pihapiirin ehdoton kruunu on vanha aittarakennus. Sille löytyy varmasti vaikka mitä käyttöä.

hirsitalo-piha

Todella herkullinen kokonaisuus, joka ei jätä ketään kylmäksi, varsinkaan jos maalaistunnelma sisustuksessa on yhtään omaan mieleen!

Kuvat oikotie.fi / Mia Lehtonen Huom!