Room21 Ale

Piha

Unelmien talo luonnon keskellä

talo-metsan-keskella-1

Kestävään rakentamiseen ja talosuunnitteluun erikoistunut Sagemodern on suunnitellut tämän Yhdysvalloissa sijaitsevan näyttävän talon, jossa yhdistyy moderni design ja kodikkuus. Talo uppoutuu luonnolliseksi osaksi ympäröivää luontoa ja tarjoaa paitsi paljon asuinneliöitä myös näkymät ympäristöönsä melkeinpä mistä päin tahansa asuntoa katsottuna.

talo-metsan-keskella-2

Rakennuksessa ja designissa käytetyt materiaalit mukailevat luonnollista ympäristöään, jolloin moderni arkkitehtuuri saa talon piirteet näyttämään entistä upeammilta.

talo-metsan-keskella-3

Betoni- ja kiviseinät sisällä toimivat täydellisesti yhteen harmaiden lattialaattojen sekä puisen kattopaneloinnin kanssa. Vaikka värimaailma onkin melko hillitty, tuovat luonnon omat materiaalit tekstuureillaan tilaan lämpöä ja ilmeikkyyttä.

talo-metsan-keskella-4

Avarat tilat korostuvat suuren huonekorkeuden ansiosta. Leveä takka olohuoneen perällä kantaa valoa ja lämpöä pitkälle tilaan.

talo-metsan-keskella-5

Kun neliöitä on runsaasti käytössä, kannattaa hyödyntää mahdollisuudet luoda erilaisia oleskelunurkkauksia muuten vaille käyttöä jääviin tiloihin.

talo-metsan-keskella-6

Tässä penkkinurkkauksessa maistuisi varmasti monelle kupillinen kahvia, samalla ihaillen ikkunasta avautuvaa luontomaisemaa.

talo-metsan-keskella-7

Designkalusteet viimeistelevät sisustuksen ja niiden sävyt yhdistyvät täydellisesti suurien pintojen värimaailmaan.

talo-metsan-keskella-8

Keittiössä vaalea puu valtaa sisustuksen. Leveälle saarekkeelle mahtuu ruokailemaan vaikka koko perhe.

talo-metsan-keskella-9

Kylpuhuoneen tyyli jatkaa muun sisustuksen linjaa. Oma ikkuna tuo luonnonvaloa tilaan ja tarjoaa samalla mahdollisuuden tutkailla tuulessa heiluvia puita rentouttavan kylpyhetken parissa.

talo-metsan-keskella-10

Myös makuuhuoneesta löytyy paljon ikkunoita. Herätessään voi astua suoraan ulos terassille haukkaamaan raitista ilmaa.

talo-metsan-keskella-11

Suuret tilat vaativat suuria elementtejä. Koko allaskaapiston levyinen peili kruunaa tilan ilmeen.

talo-metsan-keskella-12

Myös toisaalla makuuhuoneessa on pääsy suoraan terassille. Täällä voi herätä auringonsäteiden kutitukseen.

talo-metsan-keskella-13

Lastenhuoneessa on upeasti toteutetut kerrossängyt, jotka palvelevat samalla suuri henkistäkin perhettä.

talo-metsan-keskella-14

Allaskaapin ei tarvitse olla aina se perinteinen valkoinen. Tässä mahtuu pesemään hampaiden lisäksi paljon muutakin. Hunajakennomainen lattia tuo mieleen 70-luvun skandinaavisen tyylin.

talo-metsan-keskella-15

Kuppilamaisessa pöytänurkkauksessa voi nautiskella antoisan lounaan tai istahtaa ihmettelemään päivän menoa teekupposen äärellä.

talo-metsan-keskella-16

Talon arkkitehtuuri on todella upeaa. Tilat ovat jatkumoita toisiinsa ja näkymät huoneissa ovat ihailtavan selkeitä. Sisustuksen skandinaavinen tyyli kruunaa avaran pohjaratkaisun ja tilojen selkeän sijoittelun. Todella upea kokonaisuus, jossa yhdistyy amerikkalainen moderni ”mahtipontisuus” ja skandinaavinen selkeys.

Kuvat sagemodern.com

Kannustalo – Kalarannan Harmaja

kannustalo-harmaja-talo-1

Tämä saaristoon rakennettu Kannustalon Harmaja -talo toimii vastapainona perheen kaupunkikodille, mutta yhtä hyvin se voisi olla ihan ykköskotina. Tämä Kannustalon yksi suosituimmista malleista hurmaa upealla modernilla ilmeellään, jolle kodikkuutta antaa lämmin ja luonnollinen puu. Tästä kodista löytyy paljon uniikkeja puusepän toteuttamia ratkaisuita kiintokalusteista, liukuoviin ja alaslaskettuihin kattoihin, joilla saadaan tiloihin eri tasoista korkeus- ja syvyysvaikutelmaa.

kannustalo-harmaja-talo-2

Vedelle päin sijoittuva kuisti kylpee auringossa, mikä korostaa sen upeaa modernia valkoista ilmettä. Kelonharmaa laudoitus sitoo terassialueen upeasti ympäröivään maisemaan ja luontoon.

kannustalo-harmaja-talo-3

Tällä kuistilla kelpaa toivottaa vieraat tervetulleeksi nauttimaan luonnosta ja hyvästä seurasta.

kannustalo-harmaja-talo-4

Terassin monimuotoisuus ja tasoisuus korostuu kalliorakenteesta.

kannustalo-harmaja-talo-5kannustalo-harmaja-talo-6

Sisällä ruskeat luonnolliset puupinnat valtaavat sisustuksen elegantilla tyylikkäällä olemuksellaan.

kannustalo-harmaja-talo-7

Pohjaratkaisu tekee kodista tunnelmallisen, jossa on mukava viettää aikaa suuremmankin porukan kesken. Avonainen keittiö on omiaan illanistujaisissa ja perheen yhteisissä kokkaushetkissä.

kannustalo-harmaja-talo-8kannustalo-harmaja-talo-9 kannustalo-harmaja-talo-10

Tilojen avaruus ja luonnonvalon suuri määrä antaa ympäröivän luonnon liittyä osaksi sisustusta. Suuri huonekorkeus tekee tiloista ilmavat ja hämärän tullen luovat upeita varjoja sisustukseen.

kannustalo-harmaja-talo-11 kannustalo-harmaja-talo-12

Kylpytilat ovat moderni kokonaisuus. Poreammeessa voi nautiskella lämpimästä kylvystä ja lasiseinästä avautuvasta luontomaisemasta.

kannustalo-harmaja-talo-13

Saunatila on rauhoitettu puolikorkealla seinällä muusta kylpyhuoneesta. Näin se jää miellyttävän valoisaksi ja tekee kokonaisuudesta todellisen kotikylpylän. Lisää Harmaja -talomallista voit lukea Kannustalon verkkosivuilta.

Kuvat kannustalo.fi

Ylellisesti Kapkaupungissa

kapkaupunki-ylellinen-koti-1

Etelä-Afrikassa sijaitseva Kapkaupunki tarjoaa suurkaupungin sykettä ja luksusta vaativille asukkaille paljon mahdollisuuksia. Upet merinäköalat yhdistettynä luksustason miljoonakoteihin loksauttavat monen sisustajan leuat apposen auki. Tässä esittelyssä yksi upea talo, jonka arkkitehtuurista on vastannut SAOTA ja sisustussuunnittelusta ARRCC.

kapkaupunki-ylellinen-koti-2

Vaikka ylellisyys jää harvalle tavoittamattomiin ei kotimaiset sääolotkaan sallisi aivan vastaavanlaisia ratkaisuja varsinkaan arkkitehtuurin osalta. Toisaalta näistä upeista luomuksista voi saada hyviä inspiraatioita ja ideoita, joita pystyy jalostamaan pienemmässä mittakaavassa omaan kotiin soveltaen tietysti myös materiaaleissa ja muissa hankinnoissa.

kapkaupunki-ylellinen-koti-3

Kiiltävät marmorpinnat seinillä tuovat sekä modernia kiiltoa että tekstuuria tilan ilmeeseen. Mitä tulee sohviin, niin vaihtoehtoja on muitakin kuin kahden tai kolmen istuttava sohva olohuoneen nurkkauksessa. Laverimaisesti kiemurtelevat sohvat lisäävät löhöilytilaa ja tuovat tilaan käyttömukavuutta. Edullisesti toteutettuna halutunlaisen kokonaisuuden voisi rakentaa puulevyjä muotoilemalla, käyttämällä pehmusteina leikattua vaahtomuovia ja päällystämällä ne sopivilla kankailla. Hyödynnä tässä vaikkapa kotikaupungin verhoilijaa.

kapkaupunki-ylellinen-koti-4

Istuintyynyt ja muhkeat koristetyynyt tuovat tilaan kodikkuutta. Korkea lattiavalaisin luo tilaan tunnelman lisäksi hyvää yleisvaloa. Toimii hyvin myös pienessä tilassa.

kapkaupunki-ylellinen-koti-5kapkaupunki-ylellinen-koti-6

Jo pienikin yksittäinen yksityiskohta voi saada tilan tuntumaan huomattavasti arvokkaamalta. Pari kivilaatta askelmaa kylpyaltaan äärellä tai esimerkiksi seinään tehty koristepinta saavat aikaan ihmeitä. Näissäkään ei tarvitse käyttää maailman kalleimpia materiaaleja vaan voi valita omalle kukkarolle sopivat vaihtoehdot rautakaupan hyllyltä.

Kuvat arrcc.com

Sisustamisen riemua

sisustamisen-riemua-1

Kangasalla myynnissä oleva 136 neliön kokoinen, Designtalon Piippola mallinimeä kantava omakotitalo mukautuu monenlaisten perheiden asuintarpeisiin. Avara olohuone ja koko seinän levyinen ikkuna tuo luonnon lähelle sisustusta lisäten samalla tilan valoisuutta.

sisustamisen-riemua-2

Tämän kodin sisustuksessa on paljon hauskoja yksityiskohtia eikä siitä puutu rohkeutta. Tiloihin on tuotu paljon sisustuselemettenjä sekä kalusteita kierrätysmielessä. Esimerkiksi valkoisen maalipinnan saanut kaapelikelarullasta on toimii nyt pöytänä.

sisustamisen-riemua-3

Tilan valoisuus ja vaaleus antaa mahdollisuuden tuoda siihen paljon yksityiskohtia, joista uppoutuu kokonaisuteen melko huomaamattomiksi, osa taas hyppää hauskasti esiin riippuen mistä suunnasta tilaa tarkastelee.

sisustamisen-riemua-4

Kaminamainen takka tilan keskellä tuo lämpöä ja tunnelmaa.

sisustamisen-riemua-5

Ruokapöydän yläpuolella kaksi Work valaisinta ovat sopivan huomaamattomia, mutta tuovat kuitenkin tunnelmaa ja valoa tilaan.

sisustamisen-riemua-6

Keittiöstä katson tilan sisustus on hillityn mustavalkoinen, johon ryhtiä tuovat eri kokoiset viherkasvit  ja ruskeat väripilkut kalusteissa.

sisustamisen-riemua-7

Tilasta löytyy paljon erilaisia valaisimia, joilla tunnelmaa on helppo säätää ja korostaa haluamiaan kohteita tilassa.

sisustamisen-riemua-8

Keittiö sijaitsee yhteisen tilan toisessa päässä ja saarekkeen ansiosta se rajautuu omaksi selkeäksi kokonaisuudekseen.

sisustamisen-riemua-9

Avohyllyt ja metalliset hyllykkökalusteet tuovat rentoutta sisustukseen. Saarekkeen ääreen valitut Hayn Hee baarijakkarat toimivat loistavasti tilan sisustuksen ja tyylin kanssa.

sisustamisen-riemua-10

Graafiset ja geometriset kuosit sekä koriste-esineet tuovat energisen lisän sisustukseen. Yhdessä valkoisen ja puupintojen kanssa ne elävöittävät mukavasti kokonaisuutta.

sisustamisen-riemua-11

Eteispöytänä toimii vanha metallitynnyri, joka on maalattu kuparinhohtoiseksi. Katosta roikkuva työvalaisin ja pukuhuoneen kaappeja muistuttavat eteiskaapit tuovat tilaan sanalla sanoen rouhean tunnelman.

sisustamisen-riemua-12

Kylpyhuone on ilmeltään aavistuksen hillitympi. Mustavalkoinen värimaailma korostaa puisia yksityikohtia.

sisustamisen-riemua-13

Taloa kiertävä terassialue pidentää pihan käyttäaikaa keväällä ja syksyllä. Lisätietoja talosta voit katsoa sen myynti-ilmoituksesta Etuovesta. Myyntiä hoitaa Huom!

Kuvat etuovi.com / huom.fi

Ilmettä valkoiseen kotiin

ilmettä-valkoiseen-kotiin-1

Valkoinen pohjaväri sisustuksessa antaa mahdollisuuksia, mutta samalla se myös haastaa sisustajan. Tästä 60-luvun asunnosta kuoriutui ihana valkoinen ja valoisa koti, joka harkitun sisustuksen myötä herää eloon rauhallisten harmaiden sävyjen, tekstuurien ja mustien yksityiskohtien kautta. Koti on esitelty myös Glorian kodissa, joka tarjoaa paljon ihanaa sisustuslukemista.

ilmettä-valkoiseen-kotiin-2

Keittiötä tähdittää kaapinovien musta väri sekä takaiseinän geometrinen kuviomaalaus, sekin mustalla. Samoin muut pienet mustat elementit siellä täällä tekevät tilasta mielenkiintoisen, huomioiden myös välitilan kaakelointi.

ilmettä-valkoiseen-kotiin-3

Väriruiskeen ja tuiki tarpeellisen valolähteen keittiöön tuo kokkaustason yläpuolelle sijoitettu keltainen kohdevalaisin.

ilmettä-valkoiseen-kotiin-4

Ruokapöydän yläpuolelta löytyy kodikkuutta henkivät paperivalaisimet, jotka muistuttavat tyylillään menneistä vuosikymmenistä.

ilmettä-valkoiseen-kotiin-5

Valkoinen käkikello harmaaksi värjätyllä seinäpalkilla sekä rennosti paikallaan kököttävä puuparru tuovat tilaan kivoja yksityiskohtia ja samalla myös luonnon värejä, jotka tässä kuvassa yhdistyvät myös ruokaryhmän tuolien sekä taustalla olevan työtuolin jaloissa.

ilmettä-valkoiseen-kotiin-6

Portaikon alta löytyy ihana kiikkutuoli ja takkapuut ovat löytäneet paikkansa Artekin Kanto telineestä. Portaikkoon ripustetussa Lillagungan keinussa voivat muksut ottaa kevyt vauhdit ja ihmetellä olohuoneen melskettä.

ilmettä-valkoiseen-kotiin-7

Makuuhuoneeseen rentoa ilmettä tuo huoneen nurkkaan sijoitettu vaaterekki, jossa vaatteet ovat helposti saatavilla tuoden samalla väriä ja ilmettä tilan sisustukseen.

ilmettä-valkoiseen-kotiin-8

Seinään kiinnitetyt pisaratarrat korostavat tilan mustavalkoista väriteemaa.

ilmettä-valkoiseen-kotiin-9

Vanha jakkara toimii mainiosti yöpöytänä. Liikuteltavana sen saa tarpeen tullen helposti myös muuhun käyttöön.

ilmettä-valkoiseen-kotiin-10 ilmettä-valkoiseen-kotiin-11

Työhuoneessa on tekijänsä näköinen tunnelma.

ilmettä-valkoiseen-kotiin-12 ilmettä-valkoiseen-kotiin-13

Lastenhuoneessa vanha kaappi tuo tilaan vintagemaista lämmintä tunnelmaa. Keltaiseksi maalattu alaosa tuo myös kivan väriruiskeen.

ilmettä-valkoiseen-kotiin-14

Seinä toimiikin sitten lasten omana taideteoksena. Liitutaulumaalilla maalattu seinä on juuri sellainen kuin sen haluaa olevan antaen lapselle taiteelliset vapaat kädet.

ilmettä-valkoiseen-kotiin-15

Terassilla nautiskellaan lämpimistä kesäpäivistä ihastuttavissa Acapulco tuoleissa

Kuvat Krista Keltanen

Luksustason hirsihuvila Hartolassa

luksus-hirsihuvila-1

Hartolassa sijaitseva, vuonna 2009 rakennettu hirsihuvilakokonaisuus tarjoaa ihasteltavaa ja ihmeteltävää koko rahan edestä. Upeista vanhoista kelohirsistä rakennettu päämökki hurmaa näyttävällä sisustuksellaan sekä rakennuksen arkkitehtuurisilla muodoillaan. Tähän vajaan 100 neliön rakennukseen mahtuu keittiö, olohuone, makuuhuone, kylpyhuone sekä parvi. Tämä mahtava hirsihuvila on myynnissä Arvoasunnot -sivuilla.

luksus-hirsihuvila-2

Suuri huonekorkeus tekee oleskelutilasta todella avaran ja valtavista ikkunoista voi ihastella edessä avautuvaa järvimaisemaa.

luksus-hirsihuvila-3

Jykevä takka puuhelloineen toimii mökin lämmönlähteenä ja todellisena tunnelmanluojana talvisaikaan.

luksus-hirsihuvila-4

Kestävät laattalattiat sointuvat upeasti ympäröivään luontomaisemaan sekä mökin hirsirakenteisiin.

luksus-hirsihuvila-5

Keittiönurkkaus on tunnelmallinen kokonaisuus, josta löytyy kaikki tarpeellinen illallisten valmistamiseen. Modernit pinnat yhdistyvät nätisti hirren ja valkoisen takkakokonaisuuden kanssa.

luksus-hirsihuvila-6

Parvelle kulku on huomaamattoman tyylikäs. Sisustus on täynnä upeita yksityiskohtia. Materiaaleissa on käytetty täsmälleen samoja elementtejä ja värimaailmoita kuin ympäröivässä luonnossa.

luksus-hirsihuvila-7 luksus-hirsihuvila-8

Parvelta löytyy myös viihtyisä jutustelunurkkaus muhkeine sohvatuoleineen.

luksus-hirsihuvila-9

Ja kuten näkymä parvelta kertoo, tila on huomattavan korkea. Katonrajaan rakennettu ledivalaistus pitää huolen riittävästä valomäärästä myös hämärän tullen.

luksus-hirsihuvila-10

Noin 10.000 neliön kokoiselta tontilta löytyy paljon ihasteltavaa. Pihan selkeä rakenne ja luonnon omien materiaalien käyttö istutuspenkkien reunuksissa tekee kaikesta harkitun sunnnitellun näköisen.

luksus-hirsihuvila-11

Ja voiko mökkipihalta enempää toivoa kuin oma hiekkakenttä rantapllon ja muiden aktiviteettien pelaamista varten.

luksus-hirsihuvila-12

Suurella avoimella terassilla voi nautiskella auringosta ja viettää viihtyisiä grillijuhlia.

luksus-hirsihuvila-13

Vierasmökki ja saunarakennukset sijaitsevan sopivalla etäisyydellä päämökistä.

luksus-hirsihuvila-14 luksus-hirsihuvila-15

Saunan lauteilla voi löylyjen lomassa ihastella pihapiiriä ja järvimaisemaa. Tänne mahtuu löylyttelemään kerralla vaikka koko pienempi suku.

luksus-hirsihuvila-16luksus-hirsihuvila-17

Seuraavaksi pulahdus veteen. Jos luksustason mökkihaaveet ovat ajankohtaisia, kannattaa kurkistaa lisätietoja kohteesta Arvoasunnot -sivuilta.

Kuvat arvoasunnot.fi